Vanliga frågor och svar

För att kunna tavla mot andra lag och få en rättvisande genomsnittskondition bör laget vara minst 8 personer och upp till 12 personer. Tio personer är det ideala antalet.

Träningsperioden är ca 3 månader (10 – 12 veckor ). Då är det en lämplig träningsperiod en start januari – mars, eller över sommaren juni till augusti, eller augusti till september.

Lagledaren är kontaktperson för laget. Det är en fördel att ha en lagledare som håller kontakt med lagets medlemmar och stämmer av hur träningen går. Lagledare kan även samla in veckorapporter för dem som vill lämna det.

Ett normalpris är 1000 kronor plus moms per deltagare. Då ingår bland annat inspirationsfilm, konditionstest på testcykel två gånger, priser till deltagare, kontakt med Pulslagets personal, diplom till deltagarna och för en prisgala för de lag som liggerr främst till för att bli Årets motionslag.

Kostnaden tas i många fall av friskvårdsbidraget. Det finns även ett enklare och billigare konditionstest och variant på tävlingen som ger andra priser. Man kan även delta som privatpersoner utan att ha ett företag som anmäler till tävlingen. Begär gärna kostnadsförslag.